Följ oss

Nyheter

ETC Group lanserar ethereum ETP på Deutsche Boerse

Publicerad

den

ETC Group lanserar ethereum ETP på Deutsche Boerse

Konkurrensen i kryptomiljön ökar. ETC Group följde efter 21Shares i att lansera en centralt clearad ethereum ETP (börshandlad produkt) på Deutsche Boerse. Emittenterna kommunicerade de nya produkterna med bara några dagars mellanrum. Båda ETP:erna började handlas den 9 mars 2021.

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) kommer att listas på Deutsche Boerse via white label utgivaren HANetf. ZETH kommer med en total utgiftskvot (TER) på 1,49 procent.

ZETH kommer att erbjuda exponering för eterumpriset medan central clearance erbjuder fördelar som standardisering, riskminskning och operativ effektivitet. Lanseringen kommer efter framgången med BTCetc Bitcoin Exchange Traded Cryptocurrency (BTCE). Denna ETP har sett inflöden på en miljard dollar sedan denna produkt kom ut på marknaden i juni 2020.

Kan erbjuda samma fördelar som med BTCE

I en kommentar till lanseringen sa Bradley Duke, VD på ETC Group. ”Vi har arbetat riktigt hårt för att konstruera BTCE för att erbjuda investerare ett sätt att få exponering för bitcoin. Vi kan nu erbjuda samma fördelar för ethereum med noteringen av ZETH.

”Institutionella investerare kräver reglerade kryptoprodukter som är säkra, likvida och centrala motparter godkända och ETC Group bygger produkter som följer de komplexa och krävande standarderna hos den institutionella investeraren.

”De senaste sex månaderna har varit avgörande för digitala tillgångar. Coronaviruskrisen hjälpte till att illustrera de många fördelarna med dessa tillgångar och deras attraktionskraft för investerare. De erbjuder stor diversifiering från traditionella tillgångar som aktier och obligationer och starka säkringskvaliteter mot inflation. ”

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.