Följ oss

Nyheter

Emerging market tillväxt driver nästa våg av teknisk transformation

Publicerad

den

Emerging market tillväxt driver nästa våg av teknisk transformation

Den digitala revolutionen har just startat, vilket gynnar Emerging Markets Internet and E-commerce UCITS ETF (EMQQ). Kina har tillhandahållit majoriteten av tillväxten inom e-handel och internetutrymme under det senaste decenniet. Vi ser nu det andra tillväxtledet som kommer från geografiska områden som var långsammare i antagande men jämförelsevis kraftiga i befolkning och skala. Vi ser en Emerging market tillväxt från länder som Indien, Afrika, Sydostasien och Sydamerika kommer att driva andra halvan av denna omvandlande berättelse eftersom hundratals miljoner människor ännu inte har fått en smartphone.

När vi ser nya geografier som driver den andra tekniska omvandlingen är det Gen-Z som kommer att skriva nästa kapitel. Nästa våg kommer från världens ungdom med 9 av 10 Gen Z som kommer från tillväxtmarknader. Konsumtionspreferenser kommer att formas av denna demografiska som föredrar att använda mobilbetalningar framför kontanter. Vi ser denna Emerging market tillväxt skapa nya snabbväxande företag.

Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) har haft en avkastning på efterföljande år på över 90% och är fortfarande den bästa EM-ETF i kategorin.

Efter ett starkt år när denna ETF avkastade över 80% för kalenderåret 2020, har vi sett fortsatt fart för EMQQ, vilket ger en avkastning på 15,08% för året hittills. När Emerging Markets ETF närmar sig sitt 3-årsjubileum förblir tillväxthistorien lika hälsosam som någonsin med en beräknad genomsnittlig tillväxttakt på 36% jämfört med året innan för index.

Handla Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ)

Den europeiska versionen av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.